FYI: skincare

Formulas

Gekozen met de allergrootste zorg

Wij hebben hard gewerkt om producten van topkwaliteit te ontwikkelen met actieve bestanddelen van superieure aard om aan jouw behoeften te voldoen. De actieve stoffen in onze producten zijn allemaal gekozen op basis van hun effectiviteit en met grote zorg en respect voor het milieu. Ons eerste doel is om ingrediënten te gebruiken die echt werken! Ons 2e criterium is om zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten te gebruiken.Vorm, textuur, geur en kleur zijn onze 3e criteria.

Je  huid is nieuw, jong en fris, en dat is precies wat wij willen dat onze producten zijn!

 

De AHA! ervaring

(ACNE RESCUE & PEEL IT)

Wat zijn AHA’s?

AHA staat voor Alpha Hydroxy Acids. AHA’s zijn wateroplosbare fruitzuren en zijn afkomstig van verschillende planten, zoals suikerriet en hibiscusbloemen. AHA’s verweken de huid zodat dode huidcellen aan het huidoppervlak loskomen en nieuwe, frisse huidcellen tevoorschijn komen. Daarbovenop stimuleren zij de celvernieuwing in de onderste lagen van de huid en verbeteren ze de vochtbalans. Deze vorm van diepe reinging wordt exfoliëren of peelen genoemd.

Bij een jongere huid die te maken heeft met onderhuidse verstoppingen, ontstekingen en acné, is exfoliëren een must in de huiverzorgingsroutine, indien correct toegepast!

Pas op dat je niet over-exfolieert. Volg steeds de gebruiksaanwijzing van het product. Te vaak exfolieren kan ervoor zorgen dat de beschermende huidbarrière van de huid verstoort wordt, waardoor je huid (nog) overgevoelig(er) wordt.

FYI: skincare by Lisine - Huidverzorging voor tieners en jongeren
FYI: skincare by Lisine - Huidverzorging voor tieners en jongeren

Huidverbetering met SPIRULINA

(FACE CREAM)

Wat is spirulina?

Spirulina is een microscopisch kleine draadvormige alg die typisch blauw/groen van kleur is.

Spirulina bevat meer dan 150 verschillende voedingsstoffen en is rijk aan zowel eiwitten als gezonde vetten, bevat een aantal bekende antioxidanten zoals bètacaroteen en vitamine E, en biedt een groot aantal mineralen.

De heilzame werking van Spirulina voor de huid kunnen we kort oplijsten:

  • Reguleert talgproductie
  • Werkt ontstekingsremmend op de huid
  • Rijk aan proteïnes – de bouwblokken voor je huid.
  • Hydrateert de huid dankzij de aanwezigheid van essentiële vetzuren
  • Zorgt voor celvernieuwing dankzij de aanwezigheid van vitamine B12
  • Antioxidant
  • Verbetert de elasticiteit van de huid

Bevrijd je poriën met Houtskoolpoeder en kaolin

(MASK IT)

Hoe werkt het?

Poeder van plantaardige houtskool: verkregen uit de verwerking van kokosnootschalen. Deze plantaardige houtskool is zo actief dat het niet met andere stoffen gecombineerd hoeft te worden om doeltreffend te zijn. Het is een zeer poreus poeder, met een zuiverende en ontgiftende werking. De microcellen vangen op natuurlijke wijze alle soorten onzuiverheden op, voor een gereinigde, gezonde en stralende huid.

Kaolin mineraal poeder: minerale klei met een zeer hoge concentratie silicaten. Kaolin heeft sterk ontgiftende eigenschappen en staat bekend om de vermindering van onzuiverheden en overtollige talg.

Dankzij de gecombineerde werking van houtskool en kaolien, natuurlijke ingrediënten met zuiverende en absorberende eigenschappen, verwijdert het onzuiverheden en vervuiling die zich op de huid ophopen en de poriën verstoppen. Het reinigt de huid diep en draagt bij aan het verhelderen van de teint.

Het gezicht ziet er onmiddellijk glad, stralend en vrij van verontreinigende deeltjes uit.

Een ideale behandeling om de huid te zuiveren, de teint te verhelderen en de poriën te verkleinen.

FYI: skincare by Lisine - Huidverzorging voor tieners en jongeren
FYI: skincare by Lisine - Huidverzorging voor tieners en jongeren
FYI: skincare by Lisine - Huidverzorging voor tieners en jongeren

Hydrateren met Hyaluronzuur

(CLEAN IT)

Wat is hyaluronzuur?

HYALURONZUUR vervult belangrijke functies in het lichaam, die betrekking hebben op een gezonde huid. Het reguleert het hydraterend vermogen, de stofwisseling en het herstellend vermogen van de huid. Hyaluronzuur is een natuurlijke bouwsteen die ervoor zorgt dat onze huid gehydrateerd blijft.

Het is een zogenaamde humectant; een stof die de huid van heel veel vocht kan voorzien. Hyaluronzuur revitaliseert de huid los van de oppervlaktelaag, zodat de huid zachter, gladder en stralender oogt. De sterk ontstekingsremmende eigenschappen van hyaluronzuur zorgen ervoor dat (acné)wondjes sneller genezen.

Verklein je poriën met paddenstoelenextract (toner)

(TONE IT)

Fomes Officinalis (mushroom) Extract

Dit soort paddestoel groeit op de bast van lariksbomen in Oost-Europa. De extracten van deze paddestoel worden gebruikt als een krachtig adstringerend (samentrekkend) middel. Op onze huid werkt het om de poriën te vernauwen en overtollige olie te verwijderen. Het zijn dus vooral de mensen met acne en een vette huid die worden aangeraden om adstringerende middelen te gebruiken.

Fomes Officinalis-extract is vergelijkbaar met andere adstringerende middelen in die zin dat het hoofddoel ervan het vernauwen van de poriën is, maar anders dan andere adstringerende middelen, droogt het de huid niet uit. In feite hydrateert het de buitenste laag van onze huid die een beschermende barrière vormt, waardoor de huid zachter en soepeler wordt.

FYI: skincare by Lisine - Huidverzorging voor tieners en jongeren

FYI:  we hebben een webshop!  🙂