FYI: skincare

The Routine

Met een goede huidverzorgingsroutine kom je ver

Acne helemaal vermijden is een belofte die we niet kunnen maken. Maar een effectieve huidverzorgingsroutine zal je zeker helpen om de meeste puistjes en uitbraken te voorkomen.

Er is een beroemd citaat dat zegt: "Een mooie huid vereist toewijding, geen wonder." Wij geloven heilig in deze wijze woorden.

Cleansing

Het belangrijkste is om te reinigen. Altijd. Geen discussie.

Als je niet reinigt, zijn alle andere dingen die je probeert zinloos en zullen zelfs het tegenovergestelde effect hebben. Het beste is om dit 's morgens en 's avonds te doen. We weten het, het lijkt veel, maar het is maar 5 minuten in je dagelijkse routine en je zal het effect snel merken!

Dus; begin met een zachte reiniger. Was eerst je handen om er zeker van te zijn dat ze schoon zijn voordat je je gezicht aanraakt. Breng de cleanser met zachte ronddraaiende bewegingen aan op je gezicht. Masseer het enkele ogenblikken in en spoel het af met lauw water.

Toning

Een toner brengt de pH-waarde van je huid weer in balans. Een goede toner sluit de poriën en vernauwt de celspleten na het reinigen, zodat onzuiverheden en verontreinigende stoffen moeilijker de huid kunnen binnendringen. Het heeft ook een hydraterend effect.

Gebruik je toner altijd na het reinigen (dus twee keer per dag). Bevochtig een wattenschijfje met toner en verdeel het zachtjes over je gezicht.

Exfolieer

Exfoliëren (peelen) - of scrubben - van uw huid maakt deel uit van de reinigingsroutine, maar moet niet dagelijks worden gedaan. Het beste is om dit (maximum!) twee keer per week te doen. Exfoliëren is belangrijk omdat het je huid helpt de barrière van dode huidcellen die de huid verstoppen te verwijderen en daaronder verse nieuwe cellen bloot te leggen.

Wees mild voor je huid; scrubben moet met een beetje liefde worden gedaan 😉

Breng de peeling aan op een vochtige huid en masseer het product zachtjes in cirkelvormige bewegingen op je gezicht. Spoel af met lauw water.

De peeling pads van FYI: skincare worden maximaal 1x week gebruikt en moeten niet nagespoeld worden.

Een extraatje voor de jongens: het is ook de perfecte manier om je huid voor te bereiden op een scheerbeurt. Je zult merken dat je huid daarna minder geïrriteerd en zachter is.

FYI: skincare by Lisine - Huidverzorging voor tieners en jongeren
FYI: skincare by Lisine - Huidverzorging voor tieners en jongeren

Masker!

Eén keer per week kun je echt helemaal los gaan en een masker opdoen. Het juiste gezichtsmasker helpt je huid om overtollig vet te verwijderen en je poriën mooier te maken. Bovendien is het een perfecte manier om je huid diep te hydrateren en te voeden.

Dag- en nachtcrème

Reinigen, scrubben en een masker aanbrengen zijn allemaal stappen om onzuiverheden van je huid te verwijderen. Het is nu heel belangrijk om je huid te voeden en te hydrateren.

Breng elke ochtend en avond na het reinigen en tonifiëren uw dag- of nachtcrème aan om uw huid te helpen herstellen en in balans te brengen.

 

FYI:  we hebben een webshop!  🙂